Marcs Omzwervingen

De complete ronde

Op dinsdag was de voorspelling dat het noodweer zou worden. Daar heb ik eigenlijk niets van meegemaakt, er is alleen een klein buitje gevallen. Hiermee heb ik ondanks de vele waarschuwingen voor donderbuien tijdens de reis helemaal geen onweer gehad.

’s Morgens heb ik lekkere hamkaascroissantjes bij de bakker gehaald. Daarna ben ik een beetje over Vlieland gaan fietsen om te zoeken waar de pont naar Texel zou vertrekken. De 3 verschillende kaarten in mijn GPS gaven allemaal een andere locatie aan, en om de verwarring compleet te maken gaven de kaarten die ik op het eiland zelf vond nog 2 andere plekken aan. Uiteindelijk bleek de pont toch vanaf het noordelijkste punt van Vlieland te vertrekken. Dat is echter een militair oefenterrein, dus met de fiets kan je daar niet komen. Vanaf het terras van het Posthuis ging een strandbus die me naar de boot bracht. Op die boot was ik de enige passagier.

Toen ik op Texel aankwam begon het een beetje te regenen. Ik ben meteen naar het vakantiepark waar mijn tante op dat moment een huisje had gefietst. Daar heb ik ook overnacht. De dag ervoor merkte ik ’s avonds dat ik mijn pols overbelast had, ik kon mijn ringvinger van mijn rechterhand niet meer recht krijgen. ’s Ochtend ging het alweer beter, maar op Texel heb ik voor de zekerheid toch nog maar een rustdagje gehouden.

Op woensdag was de wind gedraaid en kwam deze uit het noordwesten. Dat kwam mooi uit, want ik moest naar het zuiden toe. Via een mooie rit door de duinen van Noord-Holland ben ik in Zandvoort uitgekomen. Daar ben ik ’s avonds samen met Xander, een vriend, lekker wat gaan eten in een restaurantje. Vanaf Zandvoort ben ik niet meer naar Rotterdam gefietst om de ronde compleet te maken. In dat gebied heb ik al vaak gefietst en gelopen, dus dat kende ik al wel. Daarnaast zou ik dan het laatste stuk naar huis de wind tegen gehad hebben, terwijl ik wanneer ik vanaf Zandvoort naar huis zou fietsen hem vol in de rug had.

Via knooppuntennetwerken heb ik op mijn verjaardag nog 90 kilometer naar Vianen gefietst. Doordat ik bij Mijdrecht fout gereden ben kwam ik ook langs Woerden. Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om even bij Zwerfkei langs te gaan. Daar kreeg ik direct een nieuwe tentstok mee, dus hopelijk zijn de problemen met mijn tent nu over.

Uiteindelijk kwam ik rond drie uur in Vianen aan, waar ik in de tuin bij mijn ouders toch nog mijn verjaardag heb gevierd met een lekker barbecue. Het was een geweldige tocht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *