Marcs Omzwervingen

Edinburgh

Zaterdagochtend heb ik na geprobeerd te hebben om uit te slapen, wat mislukte door laag overvliegende vliegtuigen en een zon die op de tent stond te branden, de bus naar het centrum van Edinburgh genomen. Daar heb ik de hele dag rondgelopen, gratis dingen bezocht en uiteindelijk ook een betaalde. Dat was de whiskey experience, wat ik na het bezoek aan de brouwer in Brugge natuurlijk niet kon laten. Het is tenslotte de nationale drank hier in Schotland.

Het kasteel van Edinburgh ben ik niet ingeweest, want de rij voor de kaartverkoop was enorm lang. Het uitzicht over de stad heb ik op een andere manier gekregen, namelijk door het beklimmen van de heuvel naast het Schotse parlement. Na nog een mixed grill met de nodige biertjes samen met wat andere Nederlanders werd het tijd om de bus terug naar de camping te nemen.

Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Ik had keuze uit twee lijnen, maar waar die bussen stoppen wist ik niet. En dan zijn er natuurlijk ook nog haltes aan beide kanten van de weg. En om het compleet te maken bussen die maar de halve route rijden. Uiteindelijk heb ik de halte waar ik uitgestapt ben teruggevonden en heb ik de bus aan de andere kant van de weg genomen. De chauffeur bevestigde dat het de juiste bus was en dat hij de halte waar ik uit moest stappen zou omroepen. Alleen was hij dat laatste even vergeten. Gelukkig lag de volgende halte maar een paar meter verderop.

De volgende dag ben ik de stad uitgefietst naar de Forth Road Bridge. Helaas was het fietspad aan de kant waar de route liep afgesloten, maar er was een omleiding. Die liep alleen wel via 4 trappen, dus alle bagage mocht weer eens van de fiets af. Aan de andere kant lag gelukkig een viaduct.

Na wat bebouwd gebied ging de route weer de natuur in. Hier beginnen de Highlands, was goed te voelen was door de vele klimmetjes. Het ging erom hangen of ik vandaag de 2000km ging halen, maar door niet goed op de kaart te kijken is dat ruimschoots gelukt. De dichtstbijzijnde camping lag namelijk op nog geen 20 km toen ik nog 25 moest fietsen voor de 2000 km. Alleen lag die camping wel aan de andere kant van de Tay, en moest ik nog even een aantal kilometer terug naar de brug fietsen, en aan de andere kant natuurlijk nog een keertje.

Voor de verandering ging de toegang naar de Tay Road Bridge eens niet via een trap, maar heel luxe via een lift die zelfs werkte. Uiteindelijk heb ik vandaag ruim 130 kilometer gefietst en is het ondanks het weerbericht weer de hele dag droog gebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *