Marcs Omzwervingen

Buffelen op de Orkneys

Na een stormachtige nacht heb ik de ferry van Scrabster naar Stromness op de Orkneys genomen. Deze bleek ruim een uur later te gaan dan ik dacht, dus in de tussentijd heb ik lekker even niets gedaan. Tenminste, als je een boek lezen en koffie drinken niet meetelt.

In Stromness ben ik direct naar de camping gegaan, waardoor ik op een geweldige dagafstand van wel 7 kilometer ben gekomen. Gelukkig heb ik op deze camping wel beschutting tegen de wind. Beter nog is dat er een loungekamer op de camping is, compleet met banken en verwarming. Voorwaarde voor dat laatste is wel dat er stroom is, en het hele eiland had ’s avonds een stroomstoring van een uurtje of 3. Wel grappig om te zien dat opeens iedereen uit zijn caravan komt om samen te klagen dat ze geen tv kunnen kijken.

De volgende dag heb ik mijn tent laten staan en ben ik zonder bagage de westelijke kant van het eiland gaan verkennen. Het is een erg mooi gebied, maar met die storm in het wel enorm bikkelen om vooruit te komen, soms niet sneller dan 5 km/u. Ik heb hierdoor niet alles kunnen zien dat ik gepland had, en niet alles waar ik wel langs kwam was geopend vanwege de storm en hoge golven. Ondanks dat heb ik wel onder andere de standing stones of … gezien, een wat minder bekende maar oudere variant van Stonehenge.

De volgende twee dagen heb ik in Kirkwall besteed. Daar heb ik onder andere de Highland Park whisky distillery bezocht.

Gelukkig heb ik er net op tijd aan gedacht dat ik vrijdag op zaterdag voor de vlucht naar Bergen ook nog ergens moet overnachten. Er is geen camping in de buurt van het vliegveld, en de twee bed and breakfasts in de buurt zijn al volgeboekt. Even leek het erop dat er alleen een verschrikkelijk duur hotel was, met kamers vanaf 80 pond. Gelukkig vond ik op internet nog een andere optie, namelijk een ‘camping böd’ vlakbij het vliegveld. Dat zou een huis met weinig voorzieningen maar met bedden moeten zijn voor maximaal 8 personen. Hier bleek, na een telefoontje, nog plek te zijn voor slechts 10 pond. Ik ben benieuwd wat het is

Nou alleen de regenachtige dag nog vol zien te krijgen, want de ferry naar de Shetlands vertrekt om kwart voor twaalf vannacht. Afgelopen nacht was dus de laatste nacht in mijn tent in Schotland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *