Marcs Omzwervingen

Bergen

Ik heb ergens gehoord dat het in Bergen altijd regent, en als het toevallig een keer niet regent dan gaat het binnen 5 minuten regenen. Voor de eerste dag klopte dag precies, het is op enkele momenten na niet droog geweest. Op het vliegveld heb ik eerst mijn fiets weer in elkaar gezet. Gelukkig had ik latex handschoenen bij me, want die waren na afloop helemaal zwart. Na een broodje en sinaasappelsap ben ik richting Bergen gefietst. Onderweg kwam ik een supermarkt tegen die zo groot was dat een Franse hypermarché er zeker twee keer inpaste. Het voordeel hiervan was dat ze ook een campingafdeling hadden waar ze gasblikjes verkochten. Het nadeel is dat de verpakkingen in Noorwegen erg groot zijn, en het gasblik ook twee keer zo hoog is.

Daarna ben ik naar de camping in Midtun gereden. Dat is de dichtstbijzijnde camping voor Bergen, op zo’n 8 km van het centrum. Op deze veel te dure camping heb ik op het minuscule tentstrookje mijn tent opgezet. Er was een sauna, maar die stond uit en ondertussen was de receptie al gesloten. Ik had alles voor een pastamaaltijd ingekocht, maar ik had meer zin in brood met salami die voor de saus bedoeld was. Kort daarna ben ik gaan slapen voor een lange goede nacht, want dat had ik echt nodig.

Twaalf uur later werd ik pas wakker. Ik ben naar het dorp naast Midtun gelopen, waar de lightrail (een sneltram) naar Bergen vertrok. Zowaar is het bijna de hele dag droog gebleven. Ik heb de hele dag door de mooie stad gelopen en een stuk van één van de zeven bergen van de stad beklommen voor een mooi uitzicht over de stad.

Zowel lunch als avondeten heb ik op de vismarkt gekocht. Dat was erg lekker, maar voornamelijk de enige plek waar voor een redelijke prijs iets te krijgen was. Voor een hamburger betaal je al snel 20 euro, een biefstukje kost ruim 40 euro. Het lijkt dat het enige betaalbare in Noorwegen koffie en broodjes worst zijn. Gelukkig kan ik mijn dagelijkse kopje koffie dus nog wel betalen, maar komende weken is uit eten gaan niet aan de orde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *