Marcs Omzwervingen

Fietsen in Zweden

Ook vrijdagochtend goot het. Ik heb gewacht tot de hevigste regen over was tot ik mijn tent uit kwam. Dat was rond 9 uur, en daarna is het de hele dag zo goed als droog gebleven.

Toen ik na het ontbijt alles op mijn fiets wilde hijsen zag ik dat mijn achterband leeg was. Ik had zo gehoopt om aan het eind van de reis te kunnen zeggen dat ik alles heb gebruikt behalve de plakspullen, maar nee. Een punaise is door de antileklaag gedrongen. Gelukkig hoefde ik niet te zoeken naar het lek, dus de band was zo weer geplakt zonder het wielen uit de fiets te hoeven halen.

Uiteindelijk ben ik pas om elf uur vertrokken. Ik kwam er al snel achter dat je aan de routebordjes in Zweden niet veel hebt. Ze hangen er wel, en ook op best veel plaatsen. De meeste zijn echter volledig verbleekt waardoor ze helemaal wit zijn met heel vaag nog een fietsje en een pijl erop. Gelukkig heb ik de GPS.

Onderweg ben ik nog langs een aantal rotstekeningen gekomen, waar ik natuurlijk even gestopt ben. Tussen de middag heb ik voor nog geen tientje in een restaurant gegeten, waardoor ik ’s avonds aan brood met een uitsmijter genoeg had. Die avond is voor de verandering weer eens op een veldje aan zee, want ook in Zweden is wildkamperen toegestaan en de dichtstbijzijnde camping vond ik met ruim 20 euro veel te duur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *