Marcs Omzwervingen

Maandag 6 augustus

Om het moment dat ik dit schrijf zit ik helemaal onderin de Grand Canyon. Om acht uur 's ochtends gingen we naar het beginpunt van de tweedaagse muilezeltocht (mule in het Engels) naar de bodem van de Grand Canyon, waar normaal een jaar vantevoren voor gereserveerd moet worden, maar wat wij gisteren geboekt hadden.
Rond negen uur was iedereen gezadeld en konden we vertrekken. Ik kreeg een ezel met de naam Goose, wat Engels is voor gans… Wouter zijn ezel heette Rosco. Het eerste half uur was ik wel wat bang, het was de eerste keer dat ik op zo'n beest zat en dan ook direct op die smalle paadjes met een enorme afgrond ernaast. Maar ik leerde de ezel redelijk snel kennen en kreeg door dat hij ook niet dood wilde. Rond twaalf uur stopten we bij Indians Garden, wat een rustpunt is met drinkwater. Hier kregen we lunchpakketjes aangeboden met een sinaasappel, een zakje Dorito's, een broodje, wat smeerkaas, een salamiworstje, was sportdrank en een zakje pinda's. Voordat ik het allemaal goed en wel op had moesten we al weer verder, dus de pinda's bewaarde ik maar voor later. Rond twee uur kwamen we onderin de canyon aan. Het was een fantastische rit waarbij we veel van de canyon hebben gezien. Ik had alleen nooit gedacht dat een beest gevuld met water en hooi zo hard kon zijn…
Hoe dan ook, onderaan de canyon zijn we gaan baden in een kreekje (de Bright Angel Creek), wat een lekkere afkoeling was. Daarna heb ik nog een rangershow bijgewoond waar verhalen en ervaringen over de canyon werden verteld. Hierna gingen we eten, een (volgens de folders) geweldig steak, wat in werkelijkheid een bijna koude, spierrijke, taaie biefstuk bleek te zijn. Echt lekker was die dus niet, maar het was wel de eerste keer deze vakantie dat we gekookte groenten op hadden.
's Avonds hebben we nog wat potjes gekaart met andere ezelrijders en heb ik nog naar een verhaal van een parkranger over 'search and rescue in the canyon' geluisterd. Wouter is halverwege het verhaal met een enorme hoofdpijn naar bed gegaan. Rond twaalf uur vond ik het ook wel tijd om te douchen en te slapen in onze cabin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *