Omzwervingen van Marc en Josephine

Dinsdag 14 augustus

Zucht… Om kwart voor vijf loop de reiswekker af. Waar staat dat ding?!?! Ik ga maar meteen onder de douche staan om wakker te worden. Ondertussen gaat Wouter z'n horloge af, gevolgd door de radiowekker en de wekdienst op de telefoon. Okee, okee… we zijn wel wakker! Om half zes gaan we met een taxi die door het motel betaald wordt naar het vliegveld. Hier checken we in, wat 20 keer sneller gaat dan op Schiphol. Dat moeten we zo'n 3 uur wachten op het vliegtuig, dat om 9:25 vertrekt met een kwartiertje vertraging.
Het is een Airbus A320. We hebben plaatsen 14D en 14E, aan het gangpad en in het midden van een rij, boven de vleugel. De vlucht gaat voorspoedig en we komen om 16:30 lokale tijd in Washington DC aan, wat 13:30 in Phoenix zou zijn. We lopen direct naar gate D3, waar het vliegtuig naar Schiphol om 18 uur zal vetrekken. Onderweg nemen we nog wel even een Whopper bij Burger King mee. Daar zit heel wat meer smaak aan dan die vieze vliegtuigmaaltijden. Het enige lekkere aan de lunch waren de chocoladekoekjes…
Helaas… Waarschijnlijk rust er een vloek op Washington DC. Zo'n tien minuten voor boardingtijd komt er weer een omroepbericht dat er een technische storing is. Om half zeven zou het volgens een nieuw bericht opgelost zijn, maar een kwartier later opeens weer niet. Ik begin het ergste te vrezen, gezien de ervaring op de heenweg. Rond zeven uur wordt gesuggereerd dat er een andere 777 zal worden ingezet die rond 10 uur gebruikt kan worden. Om 7:20 moeten we opeens naar de andere kant van de gate omdat daar al een vliegtuig zou staan.
Hoera! Dat bleek waar te zijn, en rond 8 uur konden we instappen. Zo'n 45 minuten later vetrok het vliegtuig, met dus 2:45 vertraging. We hadden gezien het stoelnummer al een vermoeden waar we kwamen te zitten. Dit bleek te kloppen: achter de nooddeur aan het raam met zo'n 3 meter beenruimte! Voor de verandering was het avondeten, een gehaktsteak, wel lekker.
's Ochtends rond 9 uur Nederlandse tijd kwamen we op Schiphol aan, waar we door een probleem met de bagageafhandeling nog ruim een uur op onze tassen moesten wachten. Daarna zijn we bij Wouter thuis nog wat gaan drinken op een fantastische vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.