Omzwervingen van Marc en Josephine

Woensdag 25 juli

Vandaag gaan we Los Angeles bekijken, wat we doen per georganiseerde rondrit met gids. Maar eerst gaan we 's ochtends natuurlijk even ontbijten. De ober was echter zo verstrooid dat hij ons steeds vergat. Daarna pakken we de VIP-tours bus naar het begin van de rondleiding. Het is al snel duidelijk dat we een heel erg enthousiaste gids hebben.
We beginnen de tour op een jachthavenwerf, genaamd Fishermen Place. Het is de grootste jachthaven van Amerika en heeft de vorm van de hoofdletter F (deze wetenswaardigheid kan altijd van pas komen in een of ander televisiespelletje…). Daarna gaan we door naar Venice Beach, waar we natuurlijk al twee keer geweest waren. Na een stukje lopen over de boulevard, nu eens de andere kant op, gingen we verder naar Hollywood. Hier bekeken we de enorme kasten die daar staan en die enorm beveiligd zijn. Het is me alleen een raadsel waarom die huizen zo groot zijn, want zonder politieverordening mogen er maar 6 gasten per keer komen… Daarna gaan we langs Bell Air, dat nog zwaarder beveiligd is dan een kernreactor! We mogen er dus ook niet in en kunnen de Fresh Prince niet begroeten. Na Hollywood's huizen bekeken te hebben rijden we door een enorm dure winkelstraat met de duurste kledingwinkels en parfums enzo. Daar was niet zo veel aan te zien, wat de gids ook al zei: Mannen de ogen dicht en vrouwen niet op hol slaan… Na het sightseeing van Hollywood gaan we naar Farmers Market, wat een grote overdekte markt voor vlees en groente is. Hier gaan we ook lunchen en neem ik een sandwich met rosbief. Dit blijkt meer rosbief met een sandwich te zijn; de laag rosbief was zeker 10 centimeter dik.
Na de lunch gaan we naar de beroemde Walk of Fame, oftewel de sterren in de straat. Hier blijken niet alleen mensen genoemd te zijn, maar ook stripfiguren als Mickey Mouse en zelfs Woody Woodpecker. Ook kijken we even bij de hand- en voetafdrukken van filmsterren.
Hierna verlaten we Hollywood en gaan we via de snelweg naar de binnenstad van Los Angeles, maar niet voordat we op de vluchtstrook stoppen om de grote letters 'HOLLYWOOD' op de berg te fotograferen. In de binnenstad gingen we door Chinatown naar het muziekcentrum waar de Edisons om het jaar worden uitgegeven. Helaas was het centrum vandaag dicht, dus we konden het niet van binnen zien. Vanaf het muziekcentrum gingen we naar de Mexican Village, de plek waar Los Angeles in 1781 gesticht is. Hier zijn we over een Mexicaanse markt gelopen. Tenslotte zijn we via Little Tokio en Koreatown naar het hostel gegaan.
Daar aangekomen gaan we een potje kaarten en kijken of Erich geantwoord heeft op onze e-mail. Dat blijkt gelukkig zo te zijn. Dan halen we gratis pasta als avondeten en gaan we nog even zitten en schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.