Omzwervingen van Marc en Josephine

Woensdag 18 juli

Ondanks dat ik in het vliegtuig 'geslapen' heb (zo heb ik niets van de turbulentie gevoeld) kon ik vannacht prima slapen. We hebben een stapelbed, waar ik bovenin lig. Alleen, het bed piept en kraakt enorm. Ik had daar geen last van, Wouter echter des te meer

Hoe dan ook, vanochtend waren we redelijk uitgeslapen. Het eerste wat we deden was in een buurtwinkeltje een brood(je) halen en wat rondlopen. Toen we in het hostel terugkwamen gingen we bespreken wat we vandaag zouden doen doen in het genot van een bak slappe koffie.

We besluiten naar de 'turn-around' van de cablecar op de Marketstreet te lopen om daar een ticket voor het openbaar vervoer te halen voor 3 dagen. Dan gaan we met de cablecar (die in een museum niet zo misstaan) naar de Fishermen Wharf. Daar lopen we een beetje rond bij de marineschepen die daar liggen. Daarna komen we langs de aanlegsteiger van de rondvaartboten. De eerst boot ging al over 10 minuten, welke we dan ook namen.

Het was een rondvaart van 1 uur langs de baaien van San Fransisco, onder de Golden Gate Bridge door en langs Alcatraz. De tour naar Alcatraz was jammergenoeg tot volgende week volgeboekt. Na de rondvaart keken we nog wat rond op Pier 39, wat een leuke maar heel toeristische plaats is. Daarna hebben we de cablecar weer teruggenomen tot Lombard Street, wat de steilste straat ter wereld is (zeggen ze). Hierna zijn we naar het Financial District gegaan en hebben we aan de Stuartstreet wat gedronken. Hierna zijn we langs de kust naar de Bay Bridge gelopen om daarna weer dwars door San Fransisco naar het hoogste punt van de stad te gaan: Telegraph Hill. Tenslotte zijn we teruggelopen naar het hostel om na een hele dag gelopen te hebben de benen wat rust te geven.

's Avonds hebben we, behalve een Taco en een Burrito eten, niets meer gedaan en hebben we na een vermoeiende dag oost San Fransisco onderzocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.