Omzwervingen van Marc en Josephine

Donderdag 19 juli

Vandaag beginnen we met frisse moed. Nadat we gisteren het oosten hebben gezien, gaan we vandaag naar het westen. Eens kijken hoeveel we daarvan kunnen bestrijken.

Eerst gaan we even ontbijten, waarna we meteen op pad gaan. Na de halve stad te voet te hebben doorkruist vinden we de rent-a-bike die we zochten. We haalden 2 mountainbikes met 24 versnellingen, welke we naar mijn vermoeden echt ALLEMAAL gebruikt hebben. We beginnen onze tocht richting de kust, we gaan naar Fort Point, onder de Golden Gate brug. Dat is een oud verdedigingsfort. Na dit te hebben bezichtigd willen we de brug over. Na een bergje op, een bergje af nog een berg op en we zien het begin van de immens grote brug. Vol goede moed vetrekken we naar de overkant, terwijl de wind ons flink om de oren blaast ontwijken we de (dove) voetgangers. Marc heeft ondertussen steeds kouder, want we waren van plan alleen te ontbijten en hij had dus geen trui meegenomen. De Lekbrug is vergeleken met dit niet meer dan een klein bruggetje over een sloot. Niet veel later zijn we aan de overkant en hebben we een mooi plaatje van San Fransisco, aan de overkant van de baai, heel ver weg.

We fietsen terug naar San Fransisco en gaan via de toeristische route opzoek naar het Golden Gate Park. Ook deze hebben we vrij snel (ahum) gevonden. Op de kaart leek het stukken korter, helaas was deze kaart niet op schaal. Na in het Golden Gate park te hebben gefietst en een niet echt Nederlandse (wind)molen (Dutch windmill) te hebben gezien gaan we nog even door naar de kust, waarna we aan een vermoeiende terugreis naar de fietsen shop beginnen. Pacific Heights is inderdaad HOOG, zo hoog dat ik het op 2 straten van de top niet meer trek en moet afstappen. Marc redt het wel. Na een korte rust pauze gaan we het gemakkelijke deel doen… de afdaling! Niet veel later leveren we de fietsen weer in en stappen op de bus terug naar het hostel. 's Avonds halen we een broodje steak (hrm.. dat klinkt raar, maar is wel lekker) en gaan we verder naar het internet café alwaar we het reis verslag bijwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.