Omzwervingen van Marc en Josephine

Zaterdag 21 juli

Na wakker te zijn geworden hebben we in het motel lekker rustig aan gedaan, om een uur of 11 hebben we onze tassen bij de receptie gezet, die daar de hele dag mochten blijven staan, en zijn we de stad in gegaan. We lopen richting het beroemde aquarium. Na korte tijd in de rij te hebben gestaan komen we bij de kassa. En jawel, ook buitenlandse studenten krijgen korting. Maar liefst 2 dollar! Nadat we binnen zijn gekomen besluiten we het aangegeven traject te volgen en komen we dus aan bij de 'kelp tank'. Hier zwemmen verschillende vissen en een paar Leopard Haaien, wat kleine haaien zijn, niet langer dan 1½ meter. Het is op dat moment voeder tijd, en er duikt een duiker in het aquarium. De duiker gaat bijna onmiddellijk verscholen achter de vissen. Er wordt een klein showtje van gemaakt door de duiker en de presentator die voor het aquarium staat. Als de vissen op een gegeven moment voldoende hebben gegeten lopen we verder. Via de verschillende aquaria komen we uiteindelijk weer bij de uitgang terecht, het is ongeveer 2 uur.
We halen onze tassen op en gaan op een mooi plekje aan de kust onder een boom zitten. Onze bus naar Los Angeles vertrek om 22:20 en daar wachten we op. In de loop van de dag verhuizen we stukje bij beetje steeds dichter naar het Greyhound station toe. Om negen uur zitten we zowat op het station, waar we een gezellig praatje met een andere reiziger maken. De bus is op tijd (daar mogen ze in Nederland een voorbeeld aan nemen) en we vertrekken voor een reis naar Los Angeles, met een korte overstap in Salinas. De bus rijdt, de vent naast ons snurkt, en de batterijen van de diskman zijn leeg. Dit wordt een lange rit…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.