Omzwervingen van Marc en Josephine

Dinsdag 17 juli

Na een korte file op de A2 zijn we dan toch op tijd op Schiphol, alwaar we om 10:20 moeten inchecken. United Airlines heeft op deze vlucht extra beveiliging ingezet en daardoor worden we ondervraagd. Gelukkig mogen de bitterkoekjes voor Erich mee…

Na het inchecken besluiten we nog wat te eten in het KLM personeelsrestaurant. Onze laatste Nederlandse maaltijd voor een maand, voor zover je een croissant en kip-kerry salade Nederlands kunt noemen, tenminste.

Uiteindelijk sluiten we in de rij voor de douane aan, die heel wat harder gaat dan we verwachten. Bij de controle van de handbagage was Marc even vergeten dat zijn horloge van metaal is. Na een aantal vliegtuigen te hebben zien opstijgen zijn we naar de gate gegaan. We konden op tijd instappen aan boord van het vliegtuig, een Boeing 777.

Op een televisieschermpje kunnen we precies zien hoe hard het vliegtuig gaat, waar we zijn en hoe laat we aan zullen komen. Ook leuk was dat we op radiokanaal 9 de verkeersleiding konden volgen. Na 7 uur vliegen komen we aan in Washington DC. Na een heel erg lang stuk lopen komen we bij de immigratiedienst aan. Hier zijn ze wel heel erg chagrijnig, maar na een hoop gedoe met allerlei formuliertjes mogen we toch door de douane, wat helemaal niets voorstelde. Het volgende vliegtuig gaat dan over 5 minuten, tenminste… volgens de planning. Dat blijkt helaas niet te kloppen. Er zijn allerlei problemen met het vliegtuig, er zou een ander vliegtuig komen, dan weer niet, dan wordt er weer een vliegtuig afgekeurd en wij zijn ondertussen enorm moe. Vijf uur te laat kunnen we dan toch nog naar San Fransisco toe, waar we 2 uur 's nachts aankomen. Daar vinden we gelukkig onze bagage ook al, die bleek er al een paar uur te staan. Gelukkig hing er in de bagageruimte een wand met hotels erop, waarvan we er een paar op goed geluk bellen. Gelukkig is er ruimte in een hostel, waar we om half drie 's nachts aankomen. Daar duiken we snel de bedden in en vallen direct in slaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.