Marcs Omzwervingen

Dag 21: Mirepoix – Salsigne Belvédère

Ik heb het klokje twee keer rond gereden: er staat 2000 kilometer op de teller. Vanochtend kon ik bij de bakker in Mirepoix weer een compleet ontbijt krijgen. Daarna ben i, via de supermarkt waar ik weer chocolade ben vergeten te kopen op pad gegaan richting Carcassonne. Via ondere andere Bram, Montreal en een gravel weggetje waar ik gelukkig, in tegenstelling tot de hoofdrichting van de route, mocht afdalen kwam ik rond half 2 in Carcassonne aan.
Daar ben ik natuurlijk La Cité, de beroemde vesting, in gegaan. Dat is één groot openluchtmuseum vol terrasjes, restaurants en souvenirwinkels. Toch was het leuk om eens gezien te hebben, net als het kasteel wat ik heb bezocht.
Na de plaatselijke horeca gespekt te hebben (2,80 euro voor een glas grapefruitsap) ben ik weer verder gefietst. Dat werd maar zo'n 20 kilometer, want de volgende camping is ruim 50 kilometer verderop. De enorme steile klim naar de camping heb ik niet gezien, maar ik denk dat ik om gefietst ben. Ik verwacht dat ik morgen naar Narbonne rijd, dat is een mooie etappe van 90 kilometer. Nu eerst douchen, want het was warm vandaag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *