Marcs Omzwervingen

Dag 9: Tours / St. Avertin – Fontaine

Het is geen Tours geworden. En het is zo goed als droog gebleven, al begint het nu wel iets te miezeren. Maar dat maakt niet uit, want ik zit droog: ik heb een trekkershut. Het maakt voor Santiago-gangers niets uit in prijs met kamperen, dus ik ben er voor de gelegenheid ook maar één. De route vandaag was wel veel langs landbouw, maar toch zeker de moeite waard. Er zat wel de tophelling tot nu toe in: 14 procent over zo'n 500 meter. Dat ging goed (of zal het door de koffie van net daarvoor komen?), dus laat de Pyreneeën maar komen.
Wat ik verrassend vind is hoe je de ene dag helemaal geen andere fietsers tegenkomt en op een dag als vandaag zeven fietsers tegenkomt. Ik zit nu nog maar zo'n 10 kilometer van Poitiers vandaan. Eigenlijk wilde ik eerder stoppen, maar de eerste camping kon ik niet bereiken in verband met een wielerconcours, de tweede was dicht en de derde kostte 17 euro 50. Dat is wel erg veel van het goede. Maar daardoor heb ik nu dus wel die hut, waar ik heerlijk mijn boontjes, aardappelpureeen knakworstjes kon eten: wie is er niet groot mee geworden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *