Marcs Omzwervingen

Dag 6: Velliers-le-Morhier – Chartres

Het is vandaag een vreemde dag. Enerzijds is het fantastisch weer en is Chartres een heel mooie stad. Maar anderzijds hoorde ik vanochtend dat oma vannacht is overleden en dat ik dus niet bij de crematie kan zijn.
Vanochtend ben ik weer op pad gegaan, en Chartres was inderdaad zo'n 25 kilometer. Onderweg ben ik in St. Piat nog opgravingen tegengekomen. Na mijn tent opgezet te hebben, waarbij weer een stuk van de stok brak, ben ik naar het centrum gelopen. Daar heb ik eerst geluncht met een crêpe Six Gôuts. Met een volle maag ben ik aan een stadswandeling begonnen met als letterlijk hoogtepunt een beklimming van de noordtoren van de kathedraal tot 60 meter. De top ligt op 110 meter.
Vanavond blijf ik in de stad eten, volgens posters is onder andere de kathedraal 's avonds verlicht. Ik ben benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *