Marcs Omzwervingen

Dag 20: St. Girons – Mirepoix

Het was vandaag een culturele dag, die erg goed begon met een lekker ontbijt in het restaurant op de camping. Daarna meteen enkele stevige klimmen om daarna te kunnen genieten van een mooi panorama, maar ook van een afdaling van bijna 6 kilometer.
Onderaan kwam ik uit bij de grotten van Le Maz-d'Azil, waar de route doorheen loopt. Je kan hier ook de rest van de grotten bekijken, wat ik ook gedaan heb. Daarna heb ik op de markt wat bananen gekocht en ben ik door gefietst naar Foix. Daar heb ik de torens van het kasteel beklommen en wat exposities gezien. Helaas waren alle teksten met uitleg alleen in het frans, dus ik weet niet goed wat ik gezien heb.
Uiteindelijk ben ik vandaag tot Mirepoix gekomen, waarvan ik het centrum morgenochtend ga bekijken als ik brood ga halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *