Marcs Omzwervingen

Dag 3: Tournai – Seraucourt-le-Grand

Om 8 uur kan ik brood halen bij de receptie, dus dat doe ik dan ook: 1 brood van stok en 2 groeiend volgens de prijslijst. Een half uurtje later ben ik klaar om te vertrekken, maar dan haal ik eerst wat ravioli voor 's avonds, want het is zondag en dan zijn 's middags de winkels dicht.
De route begint over het jaagpad langs de Schelde, maar gaat een paar kilometer later via Rongy Frankrijk in. En daar gaat het voor de eerste keer deze reis fout: ik kom Frankrijk niet via Rumegies in maar iets oostelijker via Lecelles binnen. Maar gelukkig is dit Frankrijk en niet België, dus via de borden en de kaart is de weg zo teruggevonden. Uiteindelijk heeft de omweg maar zo'n 5 kilometer gekost.
Rond 11 uur neem ik een kopje koffie op een terras. Dat blijkt net op tijd, want daarna begint het te miezeren. Later wordt het een bui. Dat weer blijft tot na 4 uur aanhouden.
In St. Quentin is een camping, maar het is pas 16:15 uur en de volgende camping is al 15 kilometer verderop. Gelukkig ben ik doorgegaan, want anders had ik in de maandagochtendspits middenin de stad gezeten. En nu pikte ik nog even de markt mee, waar een frietje prima smaakte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *