Marcs Omzwervingen

Donderdag 24 juli – Dag 18

Er beginnen al mensen af te tellen: "nog maar drie nachten", maar daar wil ik nog helemaal niet aan denken. Er zijn nog zoveel leuke dingen te doen! Zoals vandaag: eerst zijn we gaan Whalewatchen, waarna we naar de Hotsprings Cone zijn gegaan en tenslotte hebben we nog aan de oceaan gelegen.

Zoals gezegd, beginnen we met Whalewatching. We kleden ons warm aan, zelfs met mutsen en handschoenen, want het is erg koud op de oceaan. We varen met een soort raft, waarin ik voorin zit, waar je de grootste klappen krijgt. Het is geweldig. We zien eerst zeeleeuwen en daarna zien we echt walvissen, een moeder en haar kalf! Op de foto zal het echter bijna niet te zien zijn. Op de heenweg zien we verder niet veel.

We meren aan in het Maquinna Provincial Marine Park, waar we een twee kilometer lange hike over houten planken door het regenwoud, naar de hotsprings doen. Deze blijken nog wel helemaal natuurlijk te zijn, direct uit de bergen en via verschillende poeltjes in de oceaan uitmondend, waardoor elk poeltje iets koeler is dan het voorgaande. Na een verwarmende duik en een lunch, gaan we terug naar de boot.

Op de terugweg zien we orka's, wel drie! Het zijn de eerste die de gids dit seizoen heeft gezien. Tenslotte gaan we met de bus naar het Schooner Trail, dat we aflopen naar de oceaan. Daar brengen we nog een paar uurtjes door, waarna alweer een geweldig dag teneinde is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *