Marcs Omzwervingen

Zaterdag 12 juli – Dag 6

Vandaag rijden we naar Moraine Lake en Lake Louise, beide weer enorm blauwe meren. Bij de tweede gaan sommige paardrijden; Freek, Rebecca, Christian en ik besluiten de Six Glaciers Hike te gaan doen. Dat is een tocht van, volgens het visitors centrum, vier uur. Onderweg moeten we zelfs twee keer over gletsjers, tenminste de uiteinden daarvan, lopen. Mijn stokken komen echt van pas.

Na zo'n twee en een half uur zijn we aan het eind, waar een theehuis is, tussen de zes gletsjers op een fantastische locatie. Na een limonade besluiten we de hike te verlengen via het Mirror Lake en het Lake Agnes. Daar aangekomen neem ik in het theehuis dat daar is (het is een erg toeristische locatie, maar toch niet echt druk) een Earl Grey Tea. Ondertussen begint het voor de eerste keer te regenen. Nadat het weer droog is hiken we in bijna een recordtempo naar beneden. Onderaan genieten we nog even van het Lake Louise en gaan we nog net voordat een grote donderbui losbreekt naar de bus.

Op de terugweg halen we pizza's die we bij het Two Jack Lake opeten, waarna we naar het bijna doorweekte kamp teruggaan. Allebei mijn handdoeken hingen buiten, één daarvan droog ik boven het kampvuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *