Marcs Omzwervingen

Dinsdag 15 juli – Dag 9

Op dinsdag beginnen we met een bezoek aan de wasserette. Dat was voor mij hard nodig, ik had namelijk nog maar één korte broek en één hemdshirt schoon. Na Jasper een beetje bekeken te hebben, vertrekken we naar de Miette Hotsprings, waar natuurlijk heet water uit de bergen komt. We kunnen daar een lange (vier uurs) hike of een korte van twee uur maken. Lisa, Jeany, Antje, Oliver, David en ik besluiten de korte te doen, de anderen doen de lange.

De trail gaat eerst langs het originele hotsprings zwembad, dat nu een ruïne is, waarna je langs een echte hotspring komt. Dat stinkt verschrikkelijk naar salpeter en is zo'n 54 graden. We lopen zo'n anderhalf uur naar boven, waarna we dezelfde weg weer terugnemen. Boven ontmoeten we mensen die die dag beren zijn tegengekomen. Later blijkt dat mensen die net achter ons liepen op het trail ook een beer zijn tegengekomen, die we net hebben gemist.

Daarna nemen we een allesbehalve verkoelende duik in het hotsprings zwembad, waar het natuurlijke hotsprings water in zit dat gekoeld is tot veertig graden. Ook hebben ze een koud bad dat vijftien graden is. Zeker na het hete bad lijkt dat bijna bevroren. Na een uurtje of twee gaan we terug naar Jasper. Op de weg stoppen we een keer om een foto van een hert te maken. Kort daarna staan er een hoop auto's langs de kant. Er blijkt in het bos een stuk verderop een beer te staan! De bus is zeker in een recordtempo leeg, en iedereen steekt de Parkweg over om een foto te maken van de zwarte beer. Bij de meesten zal het niet meer dan een zwart vlekje op de foto, maar hé… we hebben onze eerste beer gezien!

We vervolgen de weg en zien nog wat herten. In Jasper gaan we uit eten in Jasper Pizza Place, waar ik een halve steenoven pizza en een schaal tortellini neem. Dit was een dag lekker relaxen en natuurlijk de dag met de eerste beer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *