Marcs Omzwervingen

Woensdag 16 juli – Dag 10

De dag begint met regen. De keuze van vandaag is: biken of hiken. Op Penny na gaat iedereen biken, maar een tocht over de snelweg puur downhill. Freek, Matt en ik vinden dat te simpel en besluiten een echte mountainbike trail te gaan doen. Dat is een tocht van 23 kilometer voor beginners tot gevorderden. Het eerste stuk begint heel zwaar met een heel steil en met veel stenen bezaaid uphill stuk. Is dit voor beginners?!

Als snel blijkt dat het zeker de moeite wel waard is geweest, want de tocht is schitterend en de downhill stukken zijn geweldig. Na zo'n anderhalf uur, komen we opeens de bus met de anderen tegen. Die blijken eerst naar een canyon en een waterval gelopen te zijn en moeten nog beginnen met fietsen. Wij besluiten ook even naar de Canyon te gaan, waarna we track nummer 7 weer vervolgen. Omdat de track over voetgangers gebied met trappen loopt, besluiten we de tocht te vervolgen met 7H die verder weer op 7 uitkomt. Dit blijkt een geweldig stuk te zijn, met enorm steile downhill stukken en hele smalle trails net langs de bergwand.

De tocht vervolgt vervolgens langs de Bow rivier terwijl het enorm begint te gieten. Zeiknat komen we na ruim twee uur weer bij het dorp aan, waar we in de stromende regen ruim een kwartier voor de spoorweg overgang staan te wachten, terwijl er tergend langzaam een enorm lange trein voorbij komt. Terug in Jasper klaart het weer op, halen we wat te drinken bij het tankstation en eten we ons brood in het park op. Terug op de camping neem ik een lekker lange douche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *