Marcs Omzwervingen

Zondag 6 juli – Heenreis

De grote dag is aangebroken: Vandaag vertrekken we voor de reis naar Canada. Het vliegtuig zal om één uur vanaf Schiphol vertrekken. Wij zorgen ervoor dat we er om tien uur 's ochtends zijn.

De veiligheidscontrole is aangescherpt sinds twee jaar geleden, waardoor we voordat we de rugzakken laten sealen, ze eerst moeten laten scannen. Na het sealen moeten ze nog een keer gescand worden voordat we in kunnen checken. De vlucht blijkt overboekt te zijn en er wordt gevraagd of we misschien een dagje later willen vliegen. Natuurlijk willen we dat niet; de rondreis door Canada begint morgen en daar willen we natuurlijk niet te laat voor zijn.

We blijken zonder bij te betalen Economy Plus-stoelen te krijgen, waardoor we meer beenruimte hebben. We nemen op Schiphol nog even een kop koffie – De laatste Nederlandse koffie voor de komende drie weken – en een broodje. Daarna kunnen we dan echt instappen en vertrekken, zonder vertraging.

In Washington aangekomen zijn we zo door de immigratiedienst heen, heel wat beter dan twee jaar geleden. We lopen naar de D-terminal waar de vlucht naar Seattle vertrekt. En zowaar: ook die vertrekt op tijd en vanaf de goede gate. Na vijf uur landen we op tijd, nemen we een metro naar de hoofdterminal en halen we de bagage op. We bellen het hotel, en na wat onduidelijkheid over welk hotel het is nemen we de shuttle naar het Red Lion Hotel. Morgen begint de echte reis, ik kijk er naar uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *