Marcs Omzwervingen

Donderdag 10 juli – Dag 4

Vandaag vertrekken we naar Banff. Op het programma staat een grote hikingtocht in Yoho National Park. Het is een tocht van, voor de groep waarin in meeloop, 5 uur. Voor de rest is het 6 uur. We starten de tocht bij het onwerkelijk blauwe Emeral Lake, vanwaar we naar boven hiken naar Lake O'Hara. Het is zwaar, erg zwaar, maar zeker de moeite waard. Wauw, wat is dit mooi!

Na onze broodjes in de schitterende natuur opgegeten te hebben gaan we verder downhill naar de Takakkaw waterval, de hoogste in Canada. Ook downhill is fantastisch met gigantische uitzichten en ijskoude (want van gletsjers afkomstige) bergstroompjes. Beneden aangekomen lopen we naar het Whiskey Jack hostel dat daar is. Helaas mag je er alleen maar drinken als je er overnacht. We kunnen wel ons water aanvullen wat we dan ook doen.

We besluiten, omdat we nog een uur de tijd hebben, dat we verder hiken naar de waterval. Het blijkt dat dit geen hike is, er ligt namelijk een geasfalteerd voetpad naar de waterval. Dat maakt het echter niet minder mooi. De waterval is echt gigantisch! Lisa, Wouter en ik besluiten nog een stuk dichter naar de waterval te klimmen, maar halverwege ga ik terug om m'n knieën te besparen.

We vertrekken naar Banff om op Tunnel Mountain Campground onze tenten op te zetten en in Banff wat fastfood te halen. Zeker na vandaag kan ik zeggen: Canada is een schitterend land!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *