Marcs Omzwervingen

Vrijdag 11 juli – Dag 5

Vandaag is een vrije dag maar zo besteed ik hem niet. Samen met de hele Nederlands sprekende brigade (Freek, Patricia, Rebecca en Wouter) besluiten we de Sulphur Mountain te beklimmen, vanwaar we een gondel terug naar beneden nemen. We starten bij de VVV in Banff om kaarten van de hike te halen, waarna we een hotelshuttle naar het begin van de hike te nemen. Het is weer een schitterende hike van zo'n twee uur.

Boven aangekomen eten we ons brood bij het cafetaria bij het eindpunt van de gondel. We beklimmen dan een trap van zo'n honderd treden om bij het eindpunt te komen. Ik ontdek dat mijn schoenen uitstekend zijn om te hiken, maar totaal niet geschikt zijn om trap te lopen; daarvoor zijn ze veel te log. Op de top is een fantastisch uitzicht en word ik lek gestoken door de muggen. Voortaan overdag toch ook maar antimuggenspray gebruiken.

We gaan met de gondel naar beneden, wat gratis is. Dan nemen we een taxi terug naar Banff. Daar koop ik twee hiking stokken, die lijken me toch wel heel handig. In het internetcafé zet
Wouter zijn foto's op cd en kunnen we de groepsfoto die de campingeigenaresse in Golden van ons heeft gemaakt bekijken. 's Avonds is de kookgroep waar ik in zit aan de beurt: we maken kip kerrie. Daarna gaan we in Banff nog uit, waarna alweer een fantastische dag ten einde is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *