Marcs Omzwervingen

Het Massif Central

Het weekje op Sablière is uiteindelijk een ruim een week geworden. Eigenlijk wilde ik op zondag weer gaan fietsen, maar zowel zondag als maandag goot het de hele dag. En dan niet een klein beetje, maar het kwam met bakken naar beneden.

Ook dinsdagochtend was het nog niet droog, maar het was een stuk minder erg dan de voorgaande dagen. Om niet meteen met een 20 tot 25-procent klim te beginnen heeft mijn vader me op de route in St. Ambrois afgezet, waar het zowaar niet regende. De route ging geleidelijk omhoog het Massif Central in. Rond een uur of vier kwam ik langs een camping. Tenminste, volgens een bord was het een camping, veel stelde het niet voor. Ondertussen begon het ook weer te regenen. Toch ben ik maar doorgefietst, ondanks dat er een klim van 30 kilometer aan zat te komen.

Drijfnat kwam ik op rond zes uur op de camping in La Bastille aan, na 30 mooie maar natte kilometers langs heel veel watervallen. Na een heerlijke douche heb ik het dagmenu in het restaurant van de camping op: vier gangen, wijn en koffie voor €8,50. Het smaakte prima en het was lekker droog binnen.

Woensdag was het eindelijk de hele dag droog. Op het hoogste punt van de route in Frankrijk, op ruim 1200 meter, reed ik nog wel door de bewolking heen waardoor er niet echt een mooi uitzicht was. Restaurants kwam ik niet tegen, dus tussen de middag heb ik voor de verandering eens brood gegeten. Daarna kwam zelfs de zon door. De laatste 35 kilometer naar Le Puy gingen over een oude spoorweg, langzaam naar beneden door meerdere lange tunnels. Op de camping van Le Puy stonden nog meer fietsers, waarvan sommige dezelfde route fietsten en sommige de Midden Frankrijkroute. Het was een gezellige avond samen. Ik ben wel blij dat ik een pizza in het stalletje net voor de camping had gehaald, want op de camping zelf bleek het meer dan een uur te duren voordat de pizza’s klaar waren.

Zowel donderdag als vrijdag begonnen met een klim van 500 naar 1000 meter. Het weer wordt wel met de dag beter. Was het woensdag nog 10 graden, donderdag was het ’s middags al 16 graden en vrijdag kon ik ’s ochtends al zonder jas fietsen. Ik hoop dat dit komende dagen doorzet, al moet het niet per dag 5 graden warmer worden, want dan verbrand ik komende week levend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *