Marcs Omzwervingen

Op naar België

Wat is het een enorm steile klim naar de camping van Nancy. Ja, inderdaad toch Nancy. Toen ik bij de camping aankwam had ik meteen het idee dat ik daar al eens was geweest. Sterker nog, die steile weg naar de camping had ik ook al eens gefietst, maar dan zonder bepakking tijdens een overnachting op de terugweg van een van mijn eerdere Frankrijk-tochten. Hoe dan ook, ik had het gehaald en nadat ik mijn tent naast een picknicktafel had opgezet ben ik nog even wat geocaches gaan zoeken in het park naast de camping.

De volgende dag hoefde ik mijn luchtbed eens niet leeg te laten lopen, want ik bleef nog een nachtje staan. ’s Morgens nam ik de bus naar het centrum van de stad om dat eens te bekijken. Net zoals ik dat eerder in Granada had gedaan heb ik een wandeling van geocache naar geocache gemaakt. Zo zie je best interessante delen van de stad. De langste zoektocht was echter naar een bushalte waar de bus naar de camping langs kwam.

De stad uit ging de route over rustige wegen en fietspaden langs de Moezel, en ging daarna de heuvels in naar Lac du Madine. Dat was een mooi eindpunt voor de dag. Het water van het meer was ook heerlijk om in te zwemmen. Water was er de volgende dagen ook, maar dan uit de lucht vallend. Het weer is volledig omgeslagen en het regent zo’n beetje de hele dag. Gelukkig is het niet koud.

Maandagmiddag kwam ik in Montmédy aan (waar mijn tablet stug ‘kontjes’ van wil maken), waar ik stopte met het volgen van de Onbegrensd-route en over ben gestapt naar de Groene Valleien-route. Maar niet voordat ik mijn laatste Franse menu du jour in een restaurant had genomen en de citadel, de oude vesting van Montmédy, had bezocht. Ik moet hier volgens het boekje al eerder geweest zijn, tijdens het fietsen van de Oude Wegen. Waarschijnlijk ben ik er toen stug voorbij gefietst.

Uiteindelijk kwam net na Montmédy de grens met België, dus ik ben nu ik het derde land. Lang zal ik daar niet blijven, want als het goed ik ben ik morgen alweer in Luxemburg. De dag ben ik geen geëindigd op een boerencamping in Wallonië, die ondanks dat ik gezien mijn ervaringen van Waalse campings op het ergste voorbereid was, enorm meeviel. Er was een prima douche en een tafel met stoelen onder een afdak. Prima in de regen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *