Marcs Omzwervingen

De Eifel

De boerin is me ’s avonds zelfs nog een kopje koffie komen brengen. Alleen van de wc schoonmaken houdt ze volgens mij niet echt. Ondanks dat er allerlei schoonmaakmiddelen stonden zijn die denk ik afgelopen jaar niet gebruikt.

De volgende dag was het beter weer, en ondanks de voorspellingen is het de hele week redelijk tot goed weer geweest. Op dinsdag ben ik naar Luxemburg gefietst. De hele woensdag heb ik in de stad rondgelopen. Het is een mooie stad waar je makkelijk een dag in kan volbrengen. Toen ik weer terugkwam op de camping stonden er nog twee fietsers, een Nederlander en een Amerikaan. We hebben er een gezellige avond van gemaakt in de campingbar, de volgende dag zou toch maar een kort stukje zijn.

Dat stukje was tot Trier, want er zijn in de Duitse Eifel wel redelijk wat campings, maar ze liggen wat verder van elkaar dan in bijvoorbeeld Frankrijk. Daarnaast moet ik ook niet te snel fietsen, want ik wil half juni nog langs het NFN-volleybaltoernooi in Ossendrecht, en daar moet ik niet veel te vroeg aankomen. Gelukkig gaat dat prima, want er zijn weer genoeg pittige klimmetjes tot wel tegen de 20 procent en genoeg forten, kastelen en ruïnes langs de route om te bekijken.

Doordat er wat minder campings zijn, ben ik twee keer op een camping terechtgekomen waar ik de vorige keer in de Eifel ook stond. Een keer in Gerolstein, de andere was in Niedegger, waar de beheerster haar snor nog steeds niet had afgeschoten. De plek die ik toegewezen kreeg bleek, om het positief te zeggen, enorm goed met het openbaar vervoer te bereiken. De beste plek was toch wel in Nettersheim, waar ik op de Jugendzeltplatz van het natuurcentrum stond. Daar kampeerde ook een muziekvereniging die me direct bij de barbecue en het kampvuur uitnodigde.

Dit was het eind van de geplande route, vanaf morgen ga ik via een geïmproviseerde route met een grote omweg naar Brabant toe. Waarschijnlijk ga ik een groot stuk van de Vlaanderenroute volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *