Marcs Omzwervingen

K-k-k-k-koud

Het ontbijt was bij de prijs inbegrepen, maar dat mocht ook wel voor 40 euro. Ja, ik weet dat die prijs op de meeste plekken in Europa enorm mee zou vallen, maar voor Spanje is het aardig aan de prijs. Na een kilometer of 20 kwam ik langs een café voor een kop Americano, een grote zwarte koffie. Daar raakte ik in een met-handen-en-voeten-gesprek met enkele bargasten die me aangaven dat ze regelmatig een rondje fietsen in de omgeving en dat er een veel mooiere weg was voor het volgende stuk. Daar heb ik op vertrouwd, dus die weg heb ik gevolgd.

Het grootste deel van de dag heb ik tussen de rotsen en in grote kloven gefietst, waardoor het klimwerk meeviel. Quenca, waar ik ben geëindigd, is weer zo’n mooie middeleeuwse stad. Tenminste, de bovenstad die via kinderkopjes met 20% te bereiken was. Dat werd dus lopen. De camping lag net buiten de stad.

’s Avonds begon het met regenen, en dat heeft ruim 24 uur aangehouden. Op zaterdag was het echt ijs- en ijskoud. Ik heb maar 31 kilometer gefietst, toen vond ik het wel genoeg. Ik kwam blijkbaar zo verkleumd een kroeg/hostal in Uña binnen dat me gelijk handdoeken en dekens werden aangereikt. Ik heb er direct een kamer en een hete douche genomen. Na de lunch ben ik nog wel aan een geocachetocht begonnen, maar ik heb het rondje moet afgemaakt omdat de paden in de bergen door de regen spiegelglad waren.

Zondag regende het niet meer. Helaas was in plaats daarvan hagel gekomen. Er zat een klim naar 1650 meter in de route, met een stijging van 10%. Naar boven ging dat zo langzaam dat ik de hagel bijna niet merkte. Naar beneden voelde het echter als zandstralen aan. Ergens in de vorige twee weken ben ik een fietshandschoen kwijtgeraakt. Gelukkig had ik mijn volledige handschoenen nog wel. Die waren alleen bijna niet aan te krijgen omdat de vingers van de binnenhandschoen altijd verkeerd zitten. Uiteindelijk heb ik maar vakkundig de binnen- en buitenhandschoen met mijn zakmes van elkaar gescheiden.

Later op de dag werd het zowaar droog en kwam de zon zelfs even door. Uiteindelijk heb ik mijn tent op de camping van Albarracín opgezet, zodat deze ook nog even kon drogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *