Omzwervingen van Marc en Josephine

6 juni 2022

Met een soort van weemoed verlaten we onze glampingtent. Dat sliep toch wel lekker, zo’n matras, verlichting en elektriciteit bij het bed. Bij de supermarkt halen we ontbijt, lunch en avondeten, want vanmiddag is alles dicht. Ik zie een Nederlands stel hun camper wassen tegenover de supermarkt. De afgelopen dagen stonden ze ook op deze camping en we zijn ze een paar keer tegengekomen en hebben leuk contact gehad. Ik spreek ze aan en vraag of ze drie rollen toiletpapier willen hebben, of dat wij misschien een rol van hen mogen hebben. Ik neem een halve rol met heel veel dank aan en wens ze goede reis naar huis.

De route is leuk en afwisselend. We rijden Chartres uit via een fietsroute langs allerlei parken. Eindeloze velden, leuke doorkijkjes en pittoreske dorpjes. Vlak voor Rambouillet rijden we door het park van het Chateau van Rambouillet.

Al om half 3 zijn we bij de camping. Het tentenveld oogt door de regen de afgelopen dagen wat treurig. We zijn na een late avond in Chartres eigenlijk doodop. Of eigenlijk ik, ik ga niet lekker op een korte nacht en een dag fietsen. Het zwembad met terras geeft ons weer wat sprankeling. We drinken wat en doen een spelletje, wat ik kansloos verlies. Daarna nemen we een duik in het zwembad. Het water is koud maar heerlijk. Fijn om eens een andere beweging te maken met mijn lijf.

We koken en eten weer bij de tent. Achter ons staat een man met hond. Hij draagt een grote rugzak en een gitaar. Tijdens het eten zien we andere mensen een tent opzetten. Links van ons staan 5 jongens van ongeveer een jaar of 17-18. Als we langs lopen legt één van de jongens een kaartspel uit. Marc raadt al heel snel over wel spel ze het hebben. We lopen richting het terras en het zwembad. Het is verlaten want de bistro en het zwembad zijn al dicht. De stalen bistrostoeltjes zitten niet heel comfortabel. Marc tilt de ligstoelen naast het zwembad over het hek en ik prik een stekker in het stopcontact wat ik eerder vanmiddag had ontdekt. Zo zitten we heerlijk een boek te lezen in een luie stoel in plaats van bij de tent op een gammele picknickbank waar de muggen het op ons hebben voorzien. Na een uurtje wordt het toch wel wat fris. Marc zet de ligstoelen terug en via de washokken om onze tanden te poetsen, lopen we terug naar de tent om onze slaapzakken in te kruipen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.