Marcs Omzwervingen

Het dak op en het water in

Het is weer een lange dag in de auto, maar grote verschil is dat we nu een auto hebben die een knopje ‘AC’ heeft. We noemen het de psychologische airconditioning, want echt kouder wordt het niet als het lampje in het knopje brand. We rijden naar Coral Bay en stoppen onderweg op een aantal uitzichtpunten en bij een road house. Dat zijn plekken in the middle of nowhere met stokoude benzinepompen, een restaurantje en vaak ook nog een camping. We kopen er voedsel voor zowel de auto als voor onszelf.

In Coral Bay willen we met de manta rays gaan snorkele, maar op zondag gaan er geen tochten. Omdat we toch nog door moeten rijden naar Denham besluiten we dat maar meteen te doen. Het is tenslotte maar een klein stukje, voor Australische begrippen tenminste. Hondervijftig kilometer later zijn we in Denham waar we vlees voor op de barbecue kopen en ons installeren op de camping. Hier blijken op zondag wel activiteiten georganiseerd te worden. Een paar minuten later heb ik me ingeschreven voor een scubaduik vanaf de Navy Pier, precies wat Wouter wilde doen. Helaas voor hem was het niet zeker dat hij ook kon duiken, want er waren niet genoeg aanmeldingen. Aangezien ik samen met een instructeur ging duiken ging mijn duik gegarandeerd wel door.

In afwachting op meer duikers is Wouter de auto gaan omruilen. Een kwartiertje later komt hij met een mooie glimmende nieuwe Toyota RAV4 met werkende airconditioning, cruisecontrol en zowaar een daktent de camping oprijden. We hebben zelfs echte stoelen in plaats van de visserskrukjes die we in Perth meekregen. En het beste nieuws is dat we in Alice Springs een gelijke auto gaan krijgen.

Nu alles weer geregeld en goed is kunnen we lekker het zwembad inspringen en relaxen. Net voordat de duikwinkel die naast de camping zit sluit komt er nog meer goed nieuws. Er zijn voldoende deelnemers, dus alles gaat door. Dat vieren we met gigantische heerlijk malse lamshamburgers van de barbecue.

Voor mij is het de derde duik die ik maak, de eerste twee waren een jaar of 10 geleden in The Great Barrier Reef aan de andere kant van Australie. Het begin was even lastig, maar al snel vond ik de rust die je bij het duiken moet hebben en ben ik bijna 50 minuten onder water gebleven. Daar zag ik kleurrijk koraal, heel veel verschillende vissen en zelfs haaien. Misschien moet ik toch maar eens proberen een duikbrevet te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *