Marcs Omzwervingen

Kangoeroes, koals’s en toeristen

Kangoeroes, koala’s en toeristen

De Lonely Planet heeft opties voor Adelaide in 3 dagen, 2 dagen en 1 dag. Wat ze vergeten zijn is Adelaide in anderhalf uur. Dat is namelijk precies wat wij gedaan hebben. In Melbourne hebben we tijd zat voor de stad, nu willen we meer de natuur in. We rijden Adelaide dus even snel in als uit en vervolgen onze weg richting Kangeroo Island waar we voor de volgende dag een eendaagse toer geboekt hebben. Er blijkt een camping op nog geen 5 kilometer van de veerpont op het vaste land te liggen waar we stoppen. Op de camping hebben we een perfect uitzicht over de oceaan. Helaas hebben vele papegaaien die in de bomen zitten dat ook. Wat een enorme herrie maken die beesten. Behalve krijsende papegaaien zaten er ook Australische ademhalingsprobleemvogels. Gelukkig slapen vogels ’s nachts ook.

De volgende dag pakken we ’s morgens de veerpont naar Kangeroo Island voor de toer. Het was een mooie dag waarbij we zeehonden, zeeleeuwen, koala’s, kangoeroes en veel Chinezen hebben gezien. Bij de zeeleeuwen hadden we een ‘unieke’ ervaring door op het strand bij de zeeleeuwen te kunnen komen, maar alleen onder leiding van een gids. In Nieuw Zeeland heb ik dat ook gedaan, daar was het vrij toegankelijk. Maar, eerlijk is eerlijk, het was erg mooi om te zien, zeker omdat er ook veel pups op het strand aanwezig waren. ’s Avonds nadat we de boot terug weer genomen hadden konden we onder het genot van krijsende vogels en een biertje van de zonsondergang genieten.

Dan breekt toch een keer het moment aan dat we naar het oosten moeten rijden, omdat we uiteindelijk in Melbourne moeten uitkomen. We rijden over het schiereiland langzaam naar Lake Elizabeth via een weer erg mooie weg. Onderweg stoppen we meerdere keren voor wandelingen om uiteindelijk op een bushcamp bij Marks Point (wat natuurlijk met een C gespeld had moeten worden) de tent op te zetten. We zitten daar helemaal alleen in the middle of nowhere op een mooie plek tussen de pelikanen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *