Marcs Omzwervingen

Het groene monster is niet meer

We rijden helemaal door naar Denham, aan de bovenkant van het […]-schiereiland. Dat is een weg van zo’n 400 kilometer waarvan we ruim 100 kilometer weer terug moeten rijden naar de highway 1 om verder naar het noorden te kunnen gaan. We tanken bij elk tankstation dat we tegenkomen, want de tankstations zijn erg schaars, er kan zo een kilometer of 300 tussen twee pompen liggen. Onderweg op een kaarsrecht stuk komen we een auto tegen die op z’n kop in de berm ligt We zijn maar niet gestopt, want de ambulance en een bergingsvoertuig waren al terplekke. Waarschijnlijk was de chauffeur te vermoeid geraakt. Voor ons reden genoeg om regelmatig te stoppen en te wisselen van chauffeur.

We zijn toch zeker 100 meter Denham ingereden wanneer Wouter roept dat de stuurbekrachtiging het niet meer doet. Sterker nog, de hele auto doet niets meer. Het lukt hem nog net om de Toyota de stoep op te rijden waar hij tot stilstand komt. Gelukkig komen de inwoners van Denham ons al snel te hulp. Een vrouw in een boekingskantoortje waar we naast staan belt voor ons Wicked Campers, het verhuurbedrijf, op. Die regelt dat er een monteur komt die net van het ongeluk vandaan komt. Wanneer hij de auto ziet is zijn eerste reactie \”O now, this car should be shredded\”. Hij had al zoveel problemen met Toyota Highland Surfs meegemaakt dat hij alle hoop in dit type auto had verloren. Na een half uurtje klooien onder de motorkap besluit hij dat de auto, die hij stug The Green Monster noemt, ’s morgens vroeg naar de garage wordt gesleept om hem daar weer aan de praat te probreren te krijgen.

Vrijdagochtend zitten we dus vast in Denham waar we maar het museum bezoeken. Je moet toch iets. Rond een uur of 1 krijgen we te horen dat het groene monster overleden is, maar dat Wicked een stationwagen van de garage heeft gekocht waarmee we verder kunnen rijden tot Exmouth, waar we weer een andere 4wd krijgen. Rond een uur of 3 kunnen we de auto ophalen. We gooien alle bagage er in en rijden eindelijk Denham weer uit. Aan het begin van het schiereiland besluiten we te stoppen. De camping blijkt op de mooiste plek tot nu toe te liggen, direct aan de duinen midden in de natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *