Marcs Omzwervingen

Great Ocean Traffiic Jam

Great Ocean Traffic jam

Na kerst staat de Great Ocean Road op het programma, en niet alleen voor ons. Half Australie rijdt op die weg waardoor er kilometers file ontstaan. Gelukkig komt iedereen uit Melbourne en gaan wij juist die kant op. Onze file bestond hierdoor toch wel zeker uit 2 auto’s voor ons en 1 achter ons. Het is duidelijk waarom de weg zo populair is, het is een spectaculaire kust met veel kliffen, eilanden en rotsen waardoor we om de 500 meter stil staan om van het volgende uitzichtpunt te genieten. We willen ook nog een ziplinetocht door de boomtoppen in het bos doen, maar dat blijkt voor de komende dagen volledig volgeboekt te zijn. Toch gaan we er even heen, want niet geschoten is nooit raak (zo vind ik het spreekwoord een stuk logischer, want als je niet schiet kan je ook niet mis schieten). Er blijken gigantische dinosaurussen voor het entreegebouw te staan, en daar moeten we natuurlijk een foto van maken samen met onze dinojachtauto. Wanneer we dat doen komt een van de gidsen naar buiten rennen met een camera, want een Jurresic Park-auto bij de dino’s had hij nog nooit gezien.

De volgende dag gaan we verder op Great Ocean Road met weer even veel mooie uitzichten en een heerlijke lunch bij een Grieks restaurant. Dat is een mooie afsluiting van onze roadtrip. We eindigen in Torquay waar de camping volledig vol blijkt te staan. Gelukkig is de receptioniste zo aardig om andere campings in de plaats te bellen, en bij de eerste heeft ze al raak. We zetten onze tenten dus voor de laatste keer op bij Jan Luc, net iets buiten Torquay. Het is de laatste camping van de tocht, vanaf nu slapen we alleen nog maar in hotels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *