Marcs Omzwervingen

Wat is het k-k-k-koud

Wat is het k-k-k-koud

De temperaturen van 40+ graden hebben we duidelijk achter ons gelaten. ’s Morgens is het nu vaak nog maar net iets meer dan 10 graden, wat later op de dag gelukkig richting de 25 gaat. We rijden richting Nelson om daar bij het informatiecentrum te kijken waar we met kerst willen zijn en wat er in de omgeving te doen is. Dat blijkt simpel te zijn, er is een groot bos en een kloof bij Nelson en zowaar ook een camping. Kerst wordt dit jaar dus gevierd in Nelson. Snel halen we bij het lokale winkeltje nog een diepgevroren barbecuepakket om geen pasta als kerstmaal te hebben. Dat pakket is zo groot dat we kerstavond er maar vast aan beginnen.

Op kerstdag (het is overbodig het eerste kerstdag te noemen, want ze kennen er hier maar een) maken we een wandeling vanaf de camping naar de kloof. Uiteindelijk zijn we ruim 4 uur aan het lopen waarbij we kangoeroes, emoes en grote Australische egelachtigen zien. Onderweg kon ik ook nog lekker vaak de bosjes induiken om een cache te loggen, het bos lag er vol mee. Moe en voldaan hebben we ’s avonds de rest van het vlees op de grillplaat gegooid en een flesje wijn opengetrokken. Een heerlijke manier van kerst vieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *