Marcs Omzwervingen

Op weg naar het noorden

Nu we de auto hebben rest alleen het volgooien van de tank en het halen van wat boodschappen ons van de reis naar het noorden. Vlakbij het verhuurbedrijf vonden we zowel een benzinestation als een supermarkt, dus dat was snel gedaan. Het eerste stuk heb ik gereden door het – wat ze in Australia druk noemen – stadsverkeer met heel veel stoplichten die allemaal rood waren. Toch, een uurtje later zaten we op de highway 1, The Indian Ocian Drive, op weg naar Jurian Bay. Rond een uur of vijf kwamen we daar aan, wat net op tijd was want na 5’en zijn we niet verzekerd vanwege het risico op het aanrijden van wilde dieren zoals kangoeroes en emoes.

Op de camping hebben we getracht de gasbrander aan de praat te krijgen wat na veel moeite en gedoe gelukt is. Na zo’n dag rijden smaakt een pastamaaltijd heerlijk. De auto hadden we al ingericht om in te kunnen slapen, maar dat bleek ’s nachts toch erg lastig te gaan. Officieel kan je met z’n 2en in de auto slapen, maar dat is wel erg krap en de ruimte is ook net genoeg om iets overeind te komen als je ligt. Zitten is onmogelijk.

Na een slechte nacht zijn we verder gereden naar Geraldton. Vlak voor het eindpunt heb ik mijn eerste twee geocaches van Austalie gevonden na toch zeker vier of vijf ‘did not founds’. Ook vonden we een campingzaak waar we een koepeltentje voor het astronomisch lage bedrag van slecht $40 kochten. Wouter blijft in de auto slapen, ik lekker in de tent. Zo hebben we tenminste wat ruimte.

De camping ligt bij een vuurtoren waar we geprobeerd hebben omheen te lopen over het strand. Halverwege hebben we dat toch maar opgegeven, er stond zo’n harde wind dat we gezandstraald werden. Ook al heb ik daarna goed en lang gedoucht, het zand kwam ’s avonds nog steeds uit mijn oren. Onze buren op de camping is is een reisgroepje bestaande uit een Vlaamse, een Duitse en een Zwitser. ’s Avonds hebben we nog lang gekletst en spelletjes gespeeld. In mijn test sliep ik prima.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *