Marcs Omzwervingen

De heenreis

Op zaterdagochtend is het dan zover, de vakantie kan beginnen. Tenminste, voor zover je al het wachten, zitten, langer wachten, in rijen staan, wachten en nog veel meer wachten wat elke vliegreis is al tot de vakantie kan rekenen. Maar klagen mag ik niet, de vluchten zijn op tijd, de bagage is ook in Australie aangekomen en nog wel op hetzelfde vliegveld als wijzelf.

Omdat ik weet hoe streng de controle bij binnenkomst van het land is, heb ik van te voren alles waar ook maar het kleinste beetje aarde aan zat extreem goed schoongemaakt. Ergens was het dus wel jammer dat ik alle controles voorbij mocht lopen en binnen een minuut of 5 buiten de terminal van Perth stond. Na een kort ritje met een taxi naar het hotel hebben we de rest van de dag besteed aan het bekijken van Perth, lekker in t-shirt op een terras wat eten en vooral vechten tegen de slaap om maar geen jetleg te krijgen. Dat laatste heb ik tegen tienen opgegeven.

We dachten bij Wicked Campers een four wheel drive met tent op ’t dak geboekt te hebben, dus daar zijn we op maandagochtend naar toe gegaan. Helaas waren er meer mensen die op maandagochtend iets hadden geboekt bij Wicked en was er maar 1 man van Wicked die op maandagochtend bij Wicked werkt om dit te regelen. Na bijna 3 uur wachten waren we toch eindelijk aan de beurt. Wij kregen onze auto echter niet zo makkelijk mee. Het begon al met een discussie over de tijd dat we de auto zouden huren, dat zou te kort zijn om naar Broome te mogen rijden. We moesten en zouden de auto 2 dagen langer moeten huren, ondanks dat we een bevestiging van de huur bij ons hadden. Na een aantal telefoontjes naar het hoofdkantoor waarbij bleek dat Andy, degeen die ons eerder had geholpen, niet meer bij Wicked werkte mochten we toch voor het oorspronkelijk aantal dagen de auto huren.

Helaas werd al snel duidelijk waarom Andy zijn baan niet meer had. Hij had een auto zonder tent geregeld, ondanks dat we toch echt een auto met tent hadden geboekt. Het is niet meer gelukt om een auto met tent mee te krijgen, dus uiteindelijk zijn we in een auto zonder tent weggereden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *