Marcs Omzwervingen

De Icefields Parkway

Bij Louise Lake begint de Icefields Parkway, dwars door Banff en Jasper National Parks. Ondanks dat veel wandelpaden nog dicht zijn vanwege sneeuw is het een fantastisch mooi gebied. ’s Ochtends ga ik eerst naar Lake Louise zelf toe. Op foto’s is het een kristalblauw meer, maar nu is het nog bevroren. Het ijs en de sneeuw maakt het er niet minder mooi op.Onderweg naar Jasper stop ik op zo veel mogelijk plekken en maar ik tientallen foto’s. De dag ervoor ben ik weer een aantal keer door mijn knie gegaan, maar een daarvan was gunstig. De zenuw die al maanden fout zat en contant pijn veroorzaakte lijkt weer goed te zitten. Met behulp van een band onder mijn knie en twee wandelstokken kan ik toch zonder al te veel problemen stukken lopen.Het duidelijkst wordt dat bij de Athabaska gletsjer, waar ik zonder het door te hebben het moeilijke pad vanaf de parkeerplaats naar de gletsjer neem. Halverwege is er eigenlijk geen pad meer, en moet ik over losse keien en gravel naar beneden klauteren om bij de tong van de gletsjer te komen. Het is wel een heel mooie wandeling, en wonder boven wonder houdt mijn knie zich ook goed.Ik wilde op een van de kampeerterreinen langs de route kamperen, maar de een na de ander camping was nog dicht. Uiteindelijk kom ik toch langs een open camping bij Honeymoon Lake uit. Daar ga ik een nachtje staan om de volgende dag de laatste paar kilometer naar Jasper te rijden.Omdat het zo enorm mooi is volgen hieronder alleen nog maar foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *