Marcs Omzwervingen

Vierduizend

Okee, achtendertighonderdnegenenvijftig kilometer. Ik ben weer thuis. Het rondje is compleet. Ik heb heel, heel veel geluk gehad met het weer en op wat lekke banden en twee kapotte spatborden na heeft mijn fiets en de rest van mijn uitrusting het goed volgehouden dit jaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar, eerst maar eens terug naar waar ik gebleven was. Direct nadat ik België ingefietst was werd ik aangesproken door een man die vroeg of ik een fietspomp bij me had. Hij ging altijd op de brommer naar zijn winkel toe, maar vandaag had hij besloten dat dat ook prima op de fiets kon. Alleen had hij er niet aan gedacht dat het handig zou zijn als er lucht in de banden zou zitten. Gelukkig kon ik hem daar wel aan helpen.

Via een niet eens zo heel erg lelijke route – het blijft immers de Belgische kust en die is nog voller gebouwd dan de pretpark / winkelparadijskustplaatsen van Engeland – stop ik in Koksijde. Van de vijf campings die in mijn GPS staan zijn er drie stacaravanparken en is er één inmiddels een ruïne. Gelukkig had ik bij de laatste camping wel raak, voor maar vijf euro (plus een euro voor de douche) had ik een prima plekje met picknicktafel en gezelschap van twee Nederlandse fietsers die onderweg waren naar Calais om daarna in Engeland te gaan fietsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Vlaanderen volgt de LF1 Noordzeeroute vreemd genoeg niet de kust. Deze volgt meer landinwaards vooral jaagpaden langs kanalen. Zoals alleen Belgen het kunnen bedenken is er nog een LF1-route, deze heet de kustroute. Deze route gaat wel langs de kust en wanneer je die volgt is het meteen duidelijk waarom de Noordzeeroute anders loopt, want langs de kust liggen vooral drukke autowegen. Ik heb een combinatie van de twee routes gefietst en ben vlak na de Nederlandse grens gestopt in Cadzand. Daar aangekomen besluit ik de rest van de route weer aan te passen, want er is in het weekend weer een weekend van de Jonge Actieve Naturisten. Deze keer in Brabant, en het is wel zo leuk de vakantie op dezelfde manier af te sluiten als hoe deze begonnen is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langs de mooie kust van Zeeland fiets ik naar Veere, waar ik op het natuurkampeerterrein Het Veerse Gat kampeer. De volgende dag begin ik redelijk laat, want ik ga het Veerse Meer met de veerdienst ‘Rondje Pontje’ oversteken. De eerste boot gaat echter pas om kwart over tien. Met de wind vol in de rug fiets ik dwars door Zeeland over de verschillende eilanden om net in Brabant te stoppen in Stampersgat. Daar blijkt een kennis van de Wereldfietsers een jaarplaats op de camping te hebben. De koude biertjes smaakten prima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op vrijdag fiets ik het laatste stuk naar de camping van het JAN-weekend, maar onderweg spreek ik nog met Arthur van Bijleveld af om in Baarle-Nassau met een lunch mijn verjaardag te vieren. Na een zeer geslaagd en gezellig weekend fiets ik tenslotte terug naar Vianen. Hier wilde ik eigenlijk twee dagen over doen, maar met de wind in de rug was ik om half vier al in Gorinchem. Die laatste twintig kilometer heb ik toch ook maar direct gefietst. De reis eindigde bij mijn ouders, met een lekkere lasagnemaaltijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is weer tijd om te bedenken wat de volgende reis gaat worden.

Een gedachte aan “Vierduizend

  1. Karin

    En toen was hij weer thuis (nouja, al eventjes). Benieuwd wat de volgende reis wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *