Marcs Omzwervingen

Weer een stuk improviseren

De dag dat ik Tours wilde verlaten bleken twee Canadezen – nee, andere dan de vorige keer – ’s nachts op de camping aangekomen te zijn. Ze waren naar Nederland gevlogen waar ze familie hebben en daarna met de trein naar Tours gegaan. We raakten aan de praat en ze zat ik pas rond half 12 op de fiets. Geen probleem, ik heb de tijd en inmiddels wist ik waar de leuke terrasjes om wat te eten waren in Tours. Uiteindelijk is het een erg korte etappe geworden, want na krap 50 kilometer was ik al bij Amboise, waar ik het kasteel ben gaan bekijken. Blijkbaar ligt dit ook op ofwel de Santiagoroute ofwel op de Langs Oude Wegen-route. Ik kan me in ieder geval niet meer herinneren of ik het kasteel al eens eerder in ben geweest. Ergens kwam me het wel bekend voor. ’s Avonds heb ik een rondje over het eiland waar de camping op ligt gelopen en de geocaches aldaar gelogd. Ik had niet verwacht dat dat toch nog 5 kilometer zou zijn.

Na Amboise ben ik in 3 dagen naar Nevers gefietst, waar het eindpunt van de Loire en Velo-route is. Ook de Loire-Kastelenroute eindigt hier, maar ik ben de laatste dagen meer de Loire en Velo-route gaan volgen omdat die over mooiere paden gaat. De camping ligt aan de rand van het centrum, net aan de overkant van het water. ’s Avonds heb ik lekker gebruikt om het centrum te verkennen. Een Fransman naast me gaf al aan de de route die ik daarna ga volgen, de Eurovelo 6, mooier kan dan de track op mijn GPS aangeeft. Ik ga dan ook vanaf de camping de kant op die hij aangeeft in plaats van de grote weg op. Het is weer een route die vooral kanalen volgt, totdat ik de heuvels in ga. Na aardig wat klimmen – tot 450 meter – en dalen kom ik aan in Bourbon-Lancy zoek ik weer de camping op. Helaas blijkt die definitief gesloten te zijn, maar iets verderop naast het meer ligt nog een camping. Ik krijg een plekje naast het zwembad toegewezen. Alhoewel een beetje koud, is het zwembad wel erg lekker.

De vorige keer dat ik in Frankrijk fietste had ik niet veel aan de Openfietskaart-kaarten voor de GPS. Er misten te veel wegen op om bruikbaar te zijn. Inmiddels is dat enorm verbeterd. Ook de meeste Voiye Vertes, langeafstandsfietspaden, staan er nu op. Vanaf de camping besluit ik deze te gaan volgen in plaats van de track. Tot Anzy-le-Duc volg ik weer vooral Voiye Vertes, daarna besluit ik naar het oosten te fietsen om de Onbegrends Fietsen Naar Barcelona-route op te zoeken. Op dat moment begint het grote klimmen met een temperatuur van ruim 28 graden, maar uiteindelijk kom ik in La Clayette aan. Eerst neem ik een lekker biertje op een terras, maar daarna ga ik dan toch maar naar de camping. Daar blijkt dat ik hier op weg terug uit Spanje ook op deze camping heb gestaan. Toen waren er motorraces rond het meer, gelukkig zijn die er nu niet. Nog steeds mag je als kampeerder gratis het stadszwembad in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *