Omzwervingen van Marc en Josephine

And all I can see…

Is een kanaal aan de rechterkant, bomen aan de linkerkant en heel veel sluizen. O ja, af en toe was het kanaal links en de bomen rechts, maar bij de volgende brug werd dat weer gecorrigeerd. Vijf dagen heb ik langs het eindeloze kanaal van Nantes naar Brest, maar dan andersom, gefietst. En dat was best een beetje eentonig, maar veel alternatieven kon ik niet vinden op de kaart. Wat was dat heerlijk toen ik eindelijk kon afbuigen naar de Loire om aan de Loire-Kastelenroute te beginnen. Of is het toch de Loire en Velo-route die overal goed aangegeven staat? Veel verschil is er niet tussen de routes.

Wel is hij erg mooi en afwisselend. Af en toe smalle fietspaden langs de rivier, dan weer een dorpje in, langs wijngaarden en veel kastelen. Het is het pinksterweekend, of misschien hemelvaart, in ieder geval een van die twee. De Fransen hebben ook een lang weekend en dat lijkt te betekenen dat ze allemaal op de fiets stappen en langs de Loire gaan fietsen. Ook op de campings is het gezellig druk met fietsers, waardoor de avonden vaak lang worden door de leuke gesprekken. De Loire kan je natuurlijk ook op andere manieren dan per fiets volgen, zo ontmoette ik op een van de campings een Nederlander die de rivier per kajak aflegt.

Op maandag – tweede pinksterdag – heb ik in het tot nu toe leukste restaurant gegeten, uitgehouwen in de grotten waar ik een bijna oneindige lading eten en wijn van het huis kreeg. Het was bij een wijnmaker die ook champignons en slakken kweekt. Die slakken heb ik gelaten voor wat het is, maar de wijn, de champignons en de eend waren heerlijk.

De dag erop ben ik doorgefietst tot Tours, wat uiteindelijk meer dan 100 kilometer was. Ik had een kilometer of 80 verwacht, maar de track klopte op het eind niet en ging met een rechte lijn naar Tours toe. Dat vond ik een beetje te uitdagend, dwars door het veld en over de heuvels zonder de weg te volgen, dus ik heb kleine weggetjes op de GPS gezocht die best leuk waren om te fietsen. Na ruim een week gefietst te hebben was het ook wel eens tijd om een dagje wat anders te doen. Woensdagochtend heb ik daarom mijn tent niet afgebroken en ben ik Tours gaan bezoeken. Volgens de receptie van de camping kan je daar het best op de fiets heen, lopend is het te ver. Dat viel best mee, terug ben ik langs de rivier gelopen. Dat kostte ongeveer een uurtje. Heen heb ik de derde optie genomen, die ze bij de receptie waarschijnlijk even vergeten waren. De bushalte is namelijk vlak bij de camping, die de bus doet er maar 10 minuten over naar het centrum van de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.