Marcs Omzwervingen

De handschoen

Het is zover, de fiets staat volgebepakt in de woonkamer, het is lekker weer en ik heb er zin in. De vakantie is begonnen. Voordat ik naar Engeland ga, fiets ik voor het eerste Jonge Actieve Naturisten-weekend de verkeerde kant op, namelijk naar Beers bij Nijmegen. Het is een mooie rit van ongeveer 90 kilometer naar het oosten van het land.

Alles gaat goed, tot zo’n 15 kilometer voor de camping. Een automobilist besluit een andere auto in te moeten halen op een smal dijkje waar ik net de andere kant op rijd. Ik moet uitwijken naar de berm en kom tussen het asfalt en de bermverharding in. Helaas heb ik geprobeerd daar uit te sturen, daardoor kwam ik ten val. Ook, nog veel meer helaas, was het zo lekker warm dat ik mijn fietshandschoenen uit had gedaan. Daardoor heb ik mijn handen lelijk opengehaald. Links viel nog best mee, maar rechts was een grote schaafwond van zeker 2×2 centimeter. Als ik mijn fietshandschoenen aan had gehad, was er niets aan de hand geweest. Gelukkig heb ik wel een goed uitgerustte EHBO-set bij me, dus na wat pleisters en desinfectiemiddel kon ik weer verder fietsen.


Het lange weekend in Beers was erg gezellig – en de wond was langzaam aan het genezen. Aan het eind van het weekend was hij in ieder geval bloeddicht, al zal het zeker nog wel enkele weken duren voordat hij helemaal verdwenen is. Op zaterdag ben ik gaan oefenen met heuvels fietsen, al was dit valsspelen. We reden namelijk op een 15-persoons fietslorry waar 4 fietsers de rest over het spoor mochten rijden van Groesbeek naar Kranenburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *