Marcs Omzwervingen

België

Maandag 17 en dinsdag 18 mei

’s Ochtends, net nadat ik mijn tent heb ingepakt, begint het te regenen. Na het afrekenen van de camping, waar blijkt dat het gecompliceerde doucheautomatiseringssysteem niet geheel werkt, gaan Edwin en ik alvast naar de bakker voor ontbijt. Niet veel later heeft de rest de bakker ook gevonden. Ondertussen is het weer droog als we vertrekken. Na zo’n tien kilometer haak ik af om aan de Oude Wegenroute te beginnen. Het begint al goed, want er is direct een wegopbreking. Gelukkig mag ik er lopend door de berm wel langs. Dat scheelt wel veel verkeer, want volgens de kaart is het een doorgaande route.

Helaas gaat het toch weer regenen. Uiteindelijk blijft het tot 5 uur vele buien vallen. Bij Boeur zie ik een bordje ‘Route Ravel’ richting Bastogne staan. Dat blijkt een mooi vlak fietspad over een oude spoorlijn te zijn. Volgens mij GPS fiets ik zelfs nog over het spoor. Na een lekkere warme kop koffie en een stuk aardbeientaart was het plan om te stoppen bij een camping a la ferme die zowel in het routeboekje als op één wegwijzer vermeld stond. Helaas bleef het bij dat ene bord, want daarna komt de camping op geen enkel bord meer voor. De camping heb ik nooit gevonden, leve de Belgische bewegwijzering. Uiteindelijk ben ik maar gestopt in Jamoigne, twintig kilometer verderop. Hier werd mijn vooroordeel van Waalse campings nogmaals bevestigd. Het was namelijk weer een dure camping met niet-onderhouden en niet-schoongemaakt sanitair. Ach, de douche was tenminste niet ijskoud.

De volgende ochtend heb ik eerst broodjes bij de Spar tegenover de camping gehaald, die ik langs de rivier heb opgegeten. Daarna voerde de tocht naar de Abdij van Orval, waar ik twee mede-wereldfietsers op Koga’s tegenkwam. Om de abdij te bezoeken moet je 5 euro betalen, ik heb alleen de buitenkant bewonderd. Later hoorde ik dat je ook na betaling bijna niets mag zien. In plaats van een rondleiding door de abdij heb ik het geld uitgegeven aan een kop koffie met taart op het terras ernaast. Ja, inderdaad: Een terras. Het is rond de 20 graden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *