Woensdag 12 mei

De eerste etappe zit erop en ik heb ook de eerste klimmetjes voor mijn kiezen gehad. Ondanks de extreem lage temperatuur voor de tijd van het jaar was het toch een mooi opwarmertje voor de Eifel. De dag begon koud met wat miezerregen en tegenwind richting Utrecht. Toch was ik, zoals gewoonlijk, weer in drie kwartier op het station. Het lijkt niet uit te maken of het vriest of bloedheet is, of het droog is of hagelt en of ik een orkaan tegen heb of vooruit geduwd word door de wind, het kost me gewoon altijd drie kwartier.

Ik heb de trein naar Weert genomen, maar ben ondanks het plan om van Weert naar Heerlen te fietsen, ben ik toch blijven zitten tot Heerlen om niet de hele dag tegen de wind in te hoeven fietsen. Dan is de OV-chipkaart toch erg handig, want anders had ik in Weert de trein uit gemoeten om een nieuw kaartje te kopen.

In Heerlen ben ik een beetje rond gaan fietsen tot ik na een kwartiertje bedacht dat ik me nog niet uitgecheckt had op het station. Terug naar het station heb ik al wel de camping gevonden waar ik ’s avonds wilde gaan kamperen. Na nog een spoedbezoekje aan het station heb ik een knooppuntenroute van zo’n zestig kilometer door het Zuid-Limburgse heuvellandschap gemaakt. Voor de middagstop heb ik een idyllisch plekje gevonden tussen de oude gebouwen zoals je ze alleen in Limburg vindt. Ik had eigenlijk een foto moeten maken.

’s Avonds bleek op de camping dat er de volgende dag een motortoertocht in ongeveer de zelfde omgeving als mijn fietstocht zou beginnen en dat de camping de verzamelplek voor de deelnemers was. Het was in het café op de camping nog lang gezellig en onrustig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *