Marcs Omzwervingen

Daar aan de kust

De Zeeuwse kust. En de Zuid-Hollandse kust. En de Noord-Hollandse kust. Dat was globaal de route van afgelopen week.

Na een enorm gezellig verjaardagsweekend met Falco, Ellen, Arthur en Marjoleine op naturistenterrein Zonnelust in Someren zijn we op maandagochtend weer op de fiets geklommen om richting Zeeland te gaan.

De eerste dag ging nog over de gortdroge, maar enorm mooie heide en door de bossen van Brabant. ’s Avonds stonden we weer als enige op de camping die net een jaar geleden heropend was na een paar jaar leegstand. De nieuwe eigenaren hadden een huis gekocht waar een camping bij bleek te horen. Gelukkig hebben ze deze nieuw leven ingeblazen, want het is een fantastische plek.

Een paar maanden geleden hebben Remko en ik meegedaan aan een fietstocht van de Wereldfietsers, waarbij we ook langs de dijken van Zeeland fietsen. Toen hadden we de wind vol in de rug en was het heerlijk warm. Zo goed konden we het vast deze vakantie niet krijgen, dachten we toen. Fout. Het is zelfs nog warmer en de wind staat nog steeds perfect.

We komen veel verder dan verwacht en stoppen uiteindelijk op een boerencamping in Kruiningen, waarvandaan het niet al te ver is naar Middelburg waar we voor de verandering maar weer eens de Bever opzoeken. Nu heeft de pompzak van het luchtbed van Remko het begeven. Zal dit nu eindelijk het laatste zijn dat kapot gaat deze reis?

Vanaf Vlissingen volgen we helemaal tot in Petten de Noordzeeroute, veel door de duinen maar natuurlijk ook over de dijken van Zeeland. Dit is het eerste stuk sinds lang waarop we de wind niet constant in de rug hebben. De ene na de andere e-biker racet ons voorbij, maar dat deert ons niet. De weg is mooi en we genieten volop.

De Noordzee hebben we nu achter ons gelaten, morgen mogen we de Afsluitdijk over om in Friesland verder te gaan. Dat is ook meteen eerste dag waarop we moeten plannen waar we stoppen. Tussen Zurich, aan het eind van de Afsluitdijk, en Harlingen zijn geen campings. De laatste avond in Noord-Holland plannen we dus zo dat die camping in 80 kilometer te halen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *