Marcs Omzwervingen

Het begin

Vanochtend werd ik wakker gemaakt door Marc. Hij had zich al eens omgedraaid, ontbeten en het was ondertussen tijd om te gaan. We brengen het vuil weg, laten instructies achter voor de buren en onze huisoppas en fietsen naar Slot Zeist, ons beginpunt van deze reis. De route begint, afhankelijk van de Duitse of Franse variant, in Dublin of in Londen, maar wij starten hier. In Nederland volgt deze grotendeels LF4, in Duitsland D3.

Het zonnetje schijnt en we fietsen grotendeels door onze “achtertuin”. In Leersum is het al tijd voor onze eerste koffiestop. We komen gedurende de dag ontzettend veel fietsers en fietsfamilies tegen. Bij Amerongen moet ik een scherpe bocht maken en lig ik op mijn snufferd, heel blij met mijn helm!

Vanaf Amerongen werd het landschap meer glooiend en gaan de eerste hoogtemeters in onze benen zitten. Vlak voor Doorwerth was er zelfs een helling van 10%. Helemaal stuk kom ik boven, de elektrische afstappend achter me latend. Toch wel een beetje trots!

Ik was zelfs zó stuk, dat ik in Doorwerth voor de supermarkt in het gras in slaap ben gevallen terwijl Marc boodschappen deed.

Op Warnsborn zetten we ons tentje op. Voor ons een bekende camping, met prima plekjes op het grote trekkerstent. Ik zet de tent op en Marc doet de matjes. Ik duik er meteen op om een uurtje te dutten, Marc gaat een rondje lopen. We eten mijn lievelingsmaaltje en Marc zijn specialiteit, samen met peterselie en worteltjes uit eigen tuin.
We zijn allebei moe want om 21 uur liggen we in bed om ruim 10 uur te slapen. Heerlijk!

Aangezien Warnsborn niet op de route ligt, wijken we uit naar een alternatieve route. Na koffie en een broodje bij de bakker rijden we over Schaarsbergen, de Koningsheide en de Posbank. Een bekende route maar echt heel prachtig!

Na de koffie op de Posbank is het heuvelaf richting De Steeg, Ellecom, Dieren en Brummen. Bij Brummen nemen we het pontje naar Bronckhorst waar we naast de pont lunchen.

Daarna weer een prachtige tocht door de Achterhoek: Wichmond, Vorden en Barchem. Onderweg rijden we langs een koe die nèt was bevallen. Bij onze laatste pauzeplekje vragen vreemden ons het hemd van het lijf. Waar gaan jullie heen? Waar vandaan? Hoe gaan jullie slapen en eten? En ook geocachen onderweg? We krijgen nog een tip voor mogelijke flamingo’s en ze rijden verder. We vermaken ons met mensen die een knooppuntbordje voorbij rijden.

In Borculo strijken we neer op een terrasje. Bier en bitterballen hebben we wel verdiend vandaag! Gisteren hadden we er 72 km op zitten, de 76 van vandaag gaan me beduidend beter af.

We rijden nog een klein stukje naar Haarlo, waar we hartelijk ontvangen worden op een boerencamping. Kittens, koeien, varkens en een jong stiertje wat met me sjanst. Ik zet de tent op en Marc kookt weer curry. 10 bejaarden spelen jeu de boule en zorgen woor flink wat lawaai. Elk plekje heeft een kampvuurplek maar ik vrees dat ik na de afwas alweer op één oor lig 😇

Een gedachte aan “Het begin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *