Marcs Omzwervingen

De niet remmende remmen

Zoals gezegd heb ik nog een nacht op Rugen doorgebracht en ben ik daarna weer naar het vasteland gevaren. Ondertussen heb ik op de GPS gekeken waar er in Greifswald fietsenmakers zitten, want mijn voorrem doet het zo goed als niet meer. De blokjes zijn net vervangen, maar toch moet ik het stelwieltje helemaal tot het eind draaien om nog een beetje te kunnen remmen.

De weg naar Greifswald toe kan je eigenlijk geen weg noemen. De route ging over een smal bospaadje dat ik zelf nooit zou nemen – het leek er niet op dat het ook ergens op uit kwam. Maar wel dus, in een klein dorpje zat een buurtwinkeltje waar ik mijn brood kon kopen en er een gratis kop Turkse koffie bij kreeg. Helaas had ik bij de laatste slok pas door dat het Turkse koffie was.

In Greifswald ben ik direct naar de eerste fietsenmaker die bij het centrum in de buurt zat gegaan en heb ik gevraagd of ze Magura-remmen konden repareren. Dat was gelukkig geen probleem. Op een of andere manier zat er te weinig olie in het systeem, maar een uurtje of 2 later kon ik de fiets weer ophalen en deden de remmen het weer prima. Dat is wel lekker, aangezien over een aantal dagen de eerste echte bergen gaan komen.

De wind is wel weer gedraaid en komt weer vol uit het oosten. Om niet de hele dag tegen de wind in te fietsen heb ik de route iets aangepast en ben ik met de pont naar het eiland Usedom gevaren in plaats van de brug een paar kilometer zuidelijker te nemen. De pont ging elk uur, en blijkbaar precies op het moment dat ik aan kwam fietsen. Het leek de eerste dag wel.

Op Usedom heb ik 2 dagen doorgebracht, de eerste om naar het zuiden van het eiland te fietsen – en een poos op het strand te liggen, het is tenslotte vakantie. ’s Avonds heb ik gezellig met twee andere fietsers, een Duitse en een Engelsman die een poos in Nederland had gewoond en het erg leuk vond om weer eens Nederlands te spreken, gekletst en wat biertjes gedronken.

De tweede dag heb ik mijn tent laten staan en ben ik wat over het zuiden van het eiland gaan fietsen, zowel in Duitsland als in Polen. In Polen zag ik zowaar ook nog een fietsenwinkel die fietsjacks had hangen, mijn jas was al een aantal dagen niet meer helemaal heel. Ik heb de enige passende jas gekocht voor 135 zlotty, wat zo’n 27 euro is.

Morgen ga ik Usedom weer af en ga ik verder met de route, nu naar het zuiden. Het wordt weer even wat meer plannen, want dit lijkt weer een stuk met wat minder campings.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *