Marcs Omzwervingen

Langs de Oostzee

De eerste vraag na het vorige verhaal is natuurlijk of ik iets heb gemerkt dat ik de voormalige DDR in ben gefietst. Het antwoord is zowel ja als nee. Ja, want de wegen zijn over het algemeen in veel betere staat en ja, want waar anders dan in een ex-oostblokland vind je de toeristeninformatie in het politiebureau?

Maar nee, want eigenlijk is er behalve het feit dat hier de laatste jaren het meeste geld naar toe is gegaan eigenlijk niets meer van het oude Oost-duitsland meer te merken.

Dan de route. De eerste dag rijd ik Lubeck via een zo goed als onberijdbaar jaagpad uit. Ik kom er niemand tegen, maar ik denk dat ook geen van de bewoners hier uit vrije wil op dit pad willen fietsen. Vervolgens moet ik met een bus een tunnel door. Dat is met mijn volgepakte fiets geen enkel probleem. De spoortunnel een stuk verderop is een grotere uitdaging, maar al snel heb ik drie mensen om mijn fiets heen staan die graag willen helpen.

Via mooie kustpaden en leuke vissersdorpjes (en gigantische toeristendorpen) kom ik via de schiereilanden Darss en Zingst uiteindelijk op het eiland Rugen terecht. Ik was net te laat voor de boot, dus ik heb de brug maar genomen. Toch vind ik eigenlijk dat een eiland waar je met een brug kan komen geen echt eiland.

Wel is Rugen erg mooi, en de drukte valt me ook enorm mee. Op de eerste camping ben ik naar de haven gelopen om een lekkere verse vis te eten. Ik zag dat de track op de GPS om het eiland rond te gaan over het smalle zanderige bospaadje ging dat langs de camping loopt. ’s Avonds heb ik nog snel een betere track van Rugen Rundum gedownload en op de GPS gezet.
 
Op dit moment heb ik twee etappes op het eiland gefietst, er komt er nog eentje. En omdat het vakantie in en omdat hier overal vis verkocht wordt heb ik weer lekker gezondigd en elke avond vis op een terras gegeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *