Marcs Omzwervingen

De tik en de kers

Voor vrijdag was zulk slecht weer voorspeld dat ik de fietsreis uit heb gesteld. Daardoor kon ik nog wel het afzwemmen van mijn nichtje bezoeken en daarna naar het pannenkoekenrestaurant in Vianen. Alleen, vrijdag heeft het niet geregend. Niet in Vianen, althans. Later hoorde ik in de buurt van Nijmegen dat het daar enorm heeft gespookt. Achteraf een goede keus dus.

Zaterdag dus, is dat dag dat de reis is begonnen. Eerst via een aanrijdroute naar Zaltbommel om daar de Hanzefietsroute op te pikken richting Tiel en Nijmegen. De zon scheen, en de route was mooi. Alleen de groene heuvels misten, anders zou je er zo een stapel teletubbies bij kunnen bedenken.

Na een kilometer of 70 en 3 pontjes die allemaal direct wegvoeren toen ik er opgefietst was stopte bedacht ik me opeens dat mijn MP3-speler nog thuis lag. Via couriersdienst Van Glabbeek is deze met spoed naar Dodewaard gebracht, waar meteen een biertje in een cafe genomen werd. Gelukkig leefde deze waard nog wel.

Uiteindelijk stopte ik in Oosterhout (dat dorpje in Gelderland, niet de stad in Brabant), waar ik ’s avonds mijn pasta niet heb gekookt. Het was koud en er stonden asperges op het menu in het restaurant. Ik sloot af met een heerlijk toetje bij de tent: staciatellajoghurt met als kers op de joghurt – een kers. Ja, als er iemand met connecties van Almhof meeleest – die kers zat er echt in.

Zondag was het erg koud. Wat zeg ik, er zat zelfs rijp op mijn tent. De wind was aangewakkerd en gedraaid. Daardoor werd het nog kouder, want hij was pal tegen. Toch is het in de middag, na het zoveelste pontje, warmer geworden. Wel begon de tik in mijn fiets, die ik niet kon plaatsen erger geworden. Uiteindelijk heb ik op maandag midden in het bos mijn slot van mijn fiets afgehaald; die bleek de schuldige te zijn, de band kwam steeds net tegen het slot aan. Blijkbaar was dat dus ook de oorzaak van de tik vorig jaar in Frankrijk. Het voelt wel goed om dat soort dingen zelf op te lossen.

Uiteindelijk ben ik via de Veluwe naar Almere gefietst waar het jubileumweekend van de JAN gevierd wordt. Voor ik daar was mocht ik nog wel een kilometer of 20 bikkelen tegen de wind op de dijk van Flevoland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *